Hledání:

neděle 5. července 2015

Letní detoxikace a podpora lymfy | exherbis. cz



I v parném počasí je vhodné dbát nejen na dostatečnou hydrataci organismu, ale i na správný odvod škodlivin. Velmi běžné je, že organismus je dehydratován, ačkoli jsou zadržovány tekutiny v těle formou otoků. Zkrátka, tekutiny v organismu správně necirkulují a tak je potřeba tuto cirkulaci - lymfatický systém podpořit. Známe mnoho bylinek které podporují tok lymfy, ale upřímně, málo komu se chce vařit bylinkový čaj, když je venku takové vedro. Příroda nám, ale i tak nabízí mnoho různých možností, jak správnou cirkulaci tekutin v organismu podpořit. Velice vhodné jsou například čerstvé salátové okurky, které nejen dodávají dostatek tekutin při prakticky nulové kalorické hodnotě a při tom efektivně neutralizují nadměrně kyselý odpad produkovaný tělem po konzumaci jídel živočišného původu. Usnadňují vylučování odpadních látek z krevního řečiště močí nebo pokožkou. Tím také podporují zdravý vzhled pleti.  Vysoký obsah vody (96 %) a rozpustné vlákniny (0,8 %) urychluje pohyb stolice ve střevech.
Okurky udržují vlhkost pokožky a poskytují síru, látku, která je pro zdraví kožních buněk, vlasů a nehtů nezbytná. Zároveň čistí krev od toxických látek. Doporučují se při atopickém ekzému, kontaktní dermatitidě a lupénce (psoriáze). 

Plody malinoostružin jsou výbornou letní pochoutkou a navíc obsahují vysokou hladinu bioflavonoidů s velkým antioxidačním účinkem, které mohou předcházet nádorovým a srdečním onemocněním,poškození volnými radikály (včetně oxidačního stárnutí buněk), zpomalují stařeckou degradaci mozku,  snižují následky ozáření a chemoterapie, působí detoxikačně a řadíme jej k látkám chránících játra . Můžete si tak připravit osvěžující drink plný zdraví.

Na 1 litr - denní dávka pro jednu osobu, budete potřebovat:

Misku čerstvých malino - ostružin ( Tayberry)
2 salátové okurky nakrájené na kostičky ( pokud je domácí ponechte včetně šlupky)
1 malý kyselý pomeranč, nebo 1/2 citronu ( pokud máte bio nebo z vlastní úrody, tak včetně kůry)
lžíce javorového sirupu nebo panely

Všechny ingredince rozmixujte a následně doplňte vodou do 1 litru. Přidejte led, uložte v lednici a pijte rozdělené na tři dávky ráno, v poledne a večer.

Žádné komentáře:

Okomentovat