čtvrtek 13. srpna 2015

Osvěžující jahodové frozee s březovou šťávou

Parna neustále přetrvávají a tak určitě přijde vhod každá forma osvěžení.
Zaručeně Vás ochladí domácí ovocné frozee. Příprava je velmi rychlá, pohotově jí pohostíte i nečekanou návštěvu.
Na 2 porce budete potřebovat:
jahodove frozeemisku mražených jahod
lžíci domácího vanilkového cukru, případně běžný cukr s trochou vanilkového ( komerčního)
2 - 3 dcl březové šťávy - nutné přidávat postupně, aby směs byla hladká
2 snítky pokrájené máty

Jahody s cukrem, mátou a polovinou březové mízy dejte do smoothie makeru ( je  nutné hlídat jestli se nože točí, aby jste nezavařili motor, pokud by se Vám zmrzlé jahody vzpříčily), po té co je rozmixováno, že už hmota na nože nepadá , přidejte zbytek březové mízy a domixujte.

Ihned servírujte . Pokud by se Vám osvěžení zdálo příliš ledové, je možné frozee proměnit operativně na osvěžující limonádu, když přelijete frozee do vhodné nádoby a dolijete do litru vodou s kapkou čerstvé citronové šťávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat