úterý 19. července 2016

Grilujeme s Lichořeřišnicí | exherbis.cz

To, že je Lichořeřišnice výborná bylina na močové cesty, to že ji můžeme v čerstvém stavu konzumovat v salátech, nebo samotnou, je vcelku obecně známo, ale zkusili jste ji vyzkoušet i v " teplé" kuchyni jako koření? Jeji lehce štiplavá chuť ji přímo předurčuje k ozvlášnění letních  jídel.
Jako tip pro Vás máme :
Plněné grilované papriky

3 ks středně velkých paprik ( optimální jsou obyčejné zelené)

Náplň: 100 g balíček žerve, 100 g nastrouhané nivy, Hrst čerstvých listů Lichořeřišnice pokrájené na kousky, lžička Estragonu a 1/2 lžičky Bazalky posvátné - pořádně promíchejte ( je to husté, tak to jde trochu ztěžka)

Omyté a vydlabané papriky naplňte tak do 2/3 a grilujte pod poklopem cca 5 minut z každé strany ( můžete i na grilovací pánvi). Papriky zůstanou živé, jen aby se prohřádla náplň a rozpustil sýr.

Servírovat můžete s opečeným bramborem.

1 komentář: