neděle 7. srpna 2016

Tulsi - Božské koření

Tulsi je považována za rostlinný všelék. Tulsi krom mnoha léčivých a magických účinků, má své místo i v kuchyni. Zlepšuje trávení a pomáhá při vstřebávání živin z potravy nebo jiných bylin, proto se tato aromatická bylina hodí jak do směsi koření na "Chai masala" , tak i do většiny zeleninových i masových pokrmů, jako plus benefit k osobitému aroma a jemné chuti získáme energii těla a zklidnění mysli. 

Nejjednodušší je přidat špetku Tulsi do čaje nebo ovocného či zeleninového koktejlu.

Jako inspiraci do kuchyně můžete využít následující recept:



KUŘE na TULSI
Tulsi - Božské koření  10 g za 39,- CZK


3 lžíce arašídového oleje
2  stroužky česneku nakrájené na plátky
2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
2 lžíce sójové omáčky
½ šálku nakrájených čerstvých hub
1 lžíce Tulsi - koření

Ve Woku rozpalte olej. Přidejte česnek, když začne zlátnout, přidáme kuřecí maso a zprudka orestujeme.  Přidejte houby a několik minut restujte. Přidejte sójovou omáčku podle chuti. Vmíchejte Tulsi, snižte teplotu, přikryjte a duste zvolna 5 minut. Podle chuti přisolte a podávejte s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat