Hledání:

pátek 14. října 2016

PINIOVÉ OŘÍŠKY – výživa pro nervy a mozek | exherbis.cz


https://www.exherbis.cz/Ex-Herbis-Piniove-orechy-200-g

Jsou to vlastně semínka z chilské borovice, které mají lahodnou chuť a významnou nutriční hodnotu.

Jejich produkce je však omezená a tak jsou pro svou cenu řazeny mezi exkluzivní pochoutky resp. koření.

Obsahují 61 % tuků,převážně zdraví prospěšné polynenasycené mastné kyseliny, - linolovou a pinolovou, důležité pro zdraví nervové tkáně a snižování hladiny cholesterolu v krvi.

Jsou bohaté i na kvalitní proteiny, vitamin B1 a železo. Díky obsahu vitaminu B1 a esenciálních mastných kyselin jsou velmi prospěšné při poruchách nervové soustavy.


https://www.exherbis.cz/Ex-Herbis-Piniove-orechy-200-gKonzumace je přínosná i pro osoby postižené stresem, depresí a při vysoké duševní zátěži.

Mastné kyseliny v piniových oříšcích mají blahodárný vliv na cévy a srdce. Zlepšují průchodnost střev, mají mírný projímavý účinek.

Působí proti suchému kašli, jsou vhodné při anémii a poruchách nervové soustavy.

Správné piniové oříšky mají mírně nasládlou, příjemně pryskyřičnou chuť. Pokud jíte pinie syrové je dobré je pořádně rozžvýkat, často se používají k dekoraci pečiva, či jako exkluzivní koření.

Jsou jednou ze základních přísad originálního italského pesta.

Je možné je použít do omelet, ke špenátu, do sladkého i slaného pečiva, moučníků, k rybám, masu, nebo do těstovin.

Piniové ořechy Ex Herbis jsou baleny v zataveném, metalovém, opakovaně uzavíratelném sáčku, který pomáhá zachovat piniové oříšky v optimální kondici.

Oříšky je nutné skladovat v chladnu a temnu bez přístupu vzduchu.

Koupit je můžete na www. exherbis.cz

S oříšky si můžete připravit například

bramborové noky se špenátem a riccotou:

Na 2 - 3 porce bude potřebovat
500 g bramborových noků
400 g čerstvých špenátových listů
1 menší cibule 2 stroužky česneku
100 g sušených rajčat nakrájených na proužky
20 g piniových oříšků
Riccotu

Noky uvařte v osolené vodě, zceďte, propláchněte a nechte na cedníku okapat.
Špenátové listy zbavte řapíků a propláchněte. Na oleji zpěňte nasekanou cibuli a česnek, přidejte špenát a rajčata a krátce orestujte (1 - 2 minuty) špenát musí zůstat živý a tmavě zelený.
Na závěr vmíchejte noky a ještě krátce orestujte.
Podle chuti dosolte a vmíchejte piniové oříšky.
Servírujte ozdobené lžící Riccoty.

https://www.exherbis.cz/Ex-Herbis-Piniove-orechy-200-g

1 komentář: