Budete potřebovat:
Šťávu a zrníčka z jednoho granátového
jablka
Dužiny z jednoho zralého Kaki
Čajovou lžičku čerstvého
strouhaného zázvoru
Polévkovou lžíci kvalitního medu
½ dcl vody
Všechny ingredience rozmixujte.
Nejhodnější je konzumovat toto pyré večer místo večeře.
Avokádo obsahuje tuky jako kyselinu
linolovou a fosfolipidy, které jsou velmi důležité pro metabolismus nervové
soustavy. Kromě toho je mimořádně bohaté na vitamin B6, který je důležitý pro
správnou funkci neuronů a tak přináší úlevu lidem trpícím nervozitou,
podrážděností nebo depresí. Pravidelná konzumace avokáda doporučuje všem, kdo
mají zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi nebo trpí jakýmkoliv jiným druhem poruchy
metabolismu tuků.
Avokádo je vhodným doplňkem léčby arteriosklerózy, hypertenze a ischemické choroby srdeční. Avokádo je zásadité a má zvláčňující a ochranný účinek na sliznici. Je ideálním doplňkem stravy lidí, kteří mají žaludeční vředy nebo gastritidu. Pomáhá udržovat správnou hladinu krevní glukózy, snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje složení krevních tuků.
Avokádo je vhodným doplňkem léčby arteriosklerózy, hypertenze a ischemické choroby srdeční. Avokádo je zásadité a má zvláčňující a ochranný účinek na sliznici. Je ideálním doplňkem stravy lidí, kteří mají žaludeční vředy nebo gastritidu. Pomáhá udržovat správnou hladinu krevní glukózy, snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje složení krevních tuků.
Granátové jablko vyrovnává kyselé prostředí
v žaludku pro lepší trávení, pomáhá udržovat cévy v dobré kondici a celkově reguluje krevní tlak. Povzbuzuje imunitní systém. Působí jako prevence kardiovaskulárních nemocí, zlepšuje
a stimuluje krevní oběh, snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu, brání
kornatění tepen a podporuje činnost nervové soustavy.
Kaki ve značné míře obsahuje pektin
a sliz, které tvoří rozpustnou rostlinnou vlákninu, ovlivňují vstřebávání
cukrů, jež je jejich přičiněním mnohem pozvolnější. Dále v trávicím traktu
zadržují cholesterol a zvyšují jeho množství, které je vyloučeno ve stolici. Kaki
je chudé na tuky a sodík, ale bohaté na karotenoidy, které chrání arterie.
Proto se doporučují lidem s arteriosklerózou, hypertenzí a kardiovaskulárními
problémy všeobecně.
Zázvor má vynikající vlastnost snížit krevní tlak u osob se zkornatělými tepnami a jeho pravidelná konzumace výrazně snižuje riziko srdeční příhody. Čerstvý zázvor minimalizuje bolesti a křeče ve svalech po námaze, předchází vzniku infekce a to včetně nejdůležitějšího svalu v těle, tj. srdce. Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh, čistí krevní řečiště a podporuje redukci váhy.
Med má, mimo jiné, silné antibiotické, detoxikační a protizánětlivé účinky, podporuje trávení a vstřebávání živin, zklidňuje při rozrušení.
Žádné komentáře:
Okomentovat