Hledání:

středa 4. března 2015

Jeden recept na čtyři nejčastější civilizační problémy.

Mnoho lidí v dnešní uspěchané době plné negativního stresu trápí vysoký krevní tlak, špatný metabolismus tuků, cukrů a potíže se zažíváním. Tímto jednoduchým receptem, můžete příznivě ovlivnit všechny tyto 4 rizikové oblasti a jako bonus posílit svou psychickou kondici.

Budete potřebovat:

1 zralé avokádo – nejlépe vydlabat dužinu lžičkou

Šťávu a zrníčka z jednoho granátového jablka

Dužiny z jednoho zralého Kaki

Čajovou lžičku čerstvého strouhaného zázvoru

Polévkovou lžíci kvalitního medu

½ dcl vody

Všechny ingredience rozmixujte. Nejhodnější je konzumovat toto pyré večer místo večeře.



Avokádo obsahuje tuky jako kyselinu linolovou a fosfolipidy, které jsou velmi důležité pro metabolismus nervové soustavy. Kromě toho je mimořádně bohaté na vitamin B6, který je důležitý pro správnou funkci neuronů a tak přináší úlevu lidem trpícím nervozitou, podrážděností nebo depresí. Pravidelná konzumace avokáda doporučuje všem, kdo mají zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi nebo trpí jakýmkoliv jiným druhem poruchy metabolismu tuků. 
Avokádo je vhodným doplňkem léčby arteriosklerózy, hypertenze a ischemické choroby srdeční. Avokádo je zásadité a má zvláčňující a ochranný účinek na sliznici. Je ideálním doplňkem stravy lidí, kteří mají žaludeční vředy nebo gastritidu. Pomáhá udržovat správnou hladinu krevní glukózy, snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje složení krevních tuků.

Granátové jablko vyrovnává kyselé prostředí v žaludku pro lepší trávení, pomáhá udržovat cévy v dobré kondici a celkově reguluje krevní tlak. Povzbuzuje imunitní systém. Působí jako prevence kardiovaskulárních nemocí, zlepšuje a stimuluje krevní oběh, snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu, brání kornatění tepen a podporuje činnost nervové soustavy.

Kaki ve značné míře obsahuje pektin a sliz, které tvoří rozpustnou rostlinnou vlákninu, ovlivňují vstřebávání cukrů, jež je jejich přičiněním mnohem pozvolnější. Dále v trávicím traktu zadržují cholesterol a zvyšují jeho množství, které je vyloučeno ve stolici. Kaki je chudé na tuky a sodík, ale bohaté na karotenoidy, které chrání arterie. Proto se doporučují lidem s arteriosklerózou, hypertenzí a kardiovaskulárními problémy všeobecně.
 
Zázvor má vynikající vlastnost snížit krevní tlak u osob se zkornatělými tepnami a jeho pravidelná konzumace výrazně snižuje riziko srdeční příhody. Čerstvý zázvor minimalizuje bolesti a křeče ve svalech po námaze, předchází vzniku infekce a to včetně nejdůležitějšího svalu v těle, tj. srdce. Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh, čistí krevní řečiště a podporuje redukci váhy.
Med má, mimo jiné, silné antibiotické, detoxikační a protizánětlivé účinky, podporuje trávení a vstřebávání živin, zklidňuje při rozrušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat