bez pšeničná či bez lepková verze
Suroviny:
150 g pohankové bio mouky
150 g kukuřičné polohrubé
mouky
50 g směsi Jizerka nebo
směsi bramborového, kukuřičného a rýžového škrobu
100 g cukru
300 ml mléka
120 g slunečnicového
oleje
1 vejce
1 prášek do pečiva pro
celiaky bezlepkový nebo adekvátní množství jedlé sody
Kyselejší ovoce dle dispozice,
já jsem použila zmražený angrešt z letní úrody
Nejprve smícháme všechny suché
suroviny, posléze přidáme mléko, olej a vejce a šleháme do hladka. Těsto by
mělo být polotuhé, pokud je příliš tuhé, přilijeme mléko.
Na Crisp talíř (pokud
máte k dispozici troubu s touto funkcí) nebo obyčejný plech, obé
vyložené pečícím papírem, vylijeme těsto a stěrkou rozetřeme po celé ploše.
Poklademe připraveným ovocem, může být i mražené a vložíme do trouby.
Na Crispu
pečeme 14 – 15 minut. V běžné troubě pečeme na 200 °C cca 20 minut, dokud
není těsto propečené, což jak zkušené pekařky ví, vyzkoušíme špejlí na více
místech a pokud se těsto nelepí, je hotovo.
Žádné komentáře:
Okomentovat