Hledání:

neděle 29. března 2015

Jak podpořit tok lymfy a zbavit se otoků.

Pokud dojde k zablokování toku lymfy hromadí se tekutina v různých částech těla a dochází ke vzniku otoků. Nejprve se otoky obvykle objevují na dolních končetinách, ale postupně otékají ruce, obličej a trup. Otoky jsou velmi nepříjemné, nejen , že člověk vypadá silnější než je, jsou mu těsné boty i oblečení , ale zadržování tekutin může vést i ke zdravotním problémům. Jsou zátěží pro srdce, krevní oběh i ledviny. Jako u většiny potíží je třeba začít u stravy, omezit sůl, uzeniny zařadit více čerstvé zeleniny a ovoce. Důležitý je i přiměřený pohyb a pokud je to možné i správně prováděné lymfatické masáže, kdy se manuálně podporuje tok lymfy směrem od středu těla ke konečkům nohou a rukou.
Veškerou tuto snahu je velmi vhodné doplnit pitím bylinkového čaje, který Vaše usilí podpoří a uvede do pohybu ty správné mechanismy ve Vašem těle.


Máme pro Vás jeden osvědčený recept:
1 vrchovatou čajovou lžičku listu pampelišky
1 čajovou lžičku listu šalvěje
1 čajovou lžičku verbeny
Směs zalijte 3 dcl vroucí vody, zakryjte a nechte 10 minut louhovat. Po té sceďte a vypijte ve dvou dávkách. Čaj je třeba pít pravidelně, vzhledem k šalvěji, ale nikoli nepřetržitě.







Žádné komentáře:

Okomentovat