Hledání:

neděle 5. dubna 2015

Jak pročistit organismus při dně


  nadbytku kyseliny močové a zlepšit stav cévního systému.
Nadbytek kyseliny močové v krvi má na svědomí mnoho zdravotních potíží, usazuje se v kloubech, kde způsobuje bolest a snižuje jejich hybnost, typickým onemocněním je dna. Může se však usazovat i v jiných částech těla, kde je zodpovědná za tvorbu různých typů kamenů a její nadbytek neprospívá ani našim cévám.
Pokud Vám byla zvýšená hladina kyseliny močové v krvi zjištěna, nebo jen máte pocit zatuhlých kloubů, je vhodné upravit stravu. Omezit živočišné bílkoviny, vyřadit z jídelníčku uzeniny a vnitřnosti, obsahující vysoké množství tzv. purinů. Pít pravidelně bylinkové čaje podporující pročištění např. Proplachovací.  Konzumace vhodného ovoce a zeleniny účinek diety výrazně podpoří a zlepší stav Vašich kloubů. 
Například.:

Grepfruit je bohatý na limonen, který dává ovoci hořkou chuť a má silné antikarcinogenní účinky. Pomáhá chránit stěny cév před ukládáním cholesterolu a jejich následným vápenatěním, které vede k rozvoji arteriosklerózy. Grapefruity mají diuretický účinek a pomáhají při nadbytku kyseliny močové v jakékoliv formě: dna, dnová artritida, ledvinové kameny atd. Chce-li si člověk „pročistit krev“, a tím stimulovat detoxikační schopnosti organismu (zejména jater), měl by konzumovat grapefruity pravidelně.

Granátové jablko svým stahujícím účinkem snižují tvorbu žaludeční kyseliny a zklidňují podrážděný a zánětlivý žaludek. Flavonoidy a antioxidační vitaminy (C a E), bohatě obsažené v granátovém jablku, zastavují proces stárnutí arterií, a proto se doporučují při sníženém proudění krve cévami. Granátová jablka jsou účinná při dně, zvýšené hladině kyseliny močové a obezitě. Likvidují odpad metabolismu a zmírňují kyselost v trávicím traktu.

Jahody neutralizují účinky volných radikálů a jsou efektivním prostředkem v prevenci arteriosklerózy (ukládání cholesterolu ve stěnách arterií, jejich postupné ztvrdnutí a zužování). Stav arterií zlepšují i nízkým obsahem tuků a sodíku, jakož i bohatstvím draslíku a minerálů, tedy kombinací, která snižuje riziko rozvoje hypertenze. Jahody působí diureticky a díky svému alkalizujícímu účinku podporují vylučování kyseliny močové. Proto se doporučují při dně a dnové artritidě. Současně zlepšují proudění krve v arteriích.

My Vám přinášíme Recept na jednoduché smoothie, které zaujme svou vyváženou chutí lahodných jahod s hořkým tónem grapefruitu.
Potřebujete:
vnitřní zrníčka z jednoho zralého granátového jablka
7 ks větších zralých jahod
jeden celý grapefruit zbavený jen vnější silné kůry, nakrájený na kostičky včetně blan a jadérek.
Všechny ingredience rozmixujte a podávejte chlazené a ovoněné snítkou čerstvé máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat