Pokud chceme zmenšit jejich viditelnost, můžeme používat přírodní krémy s bělící formulí nebo sáhnout k domácím prostředkům z léčivých bylin.
Máme pro Vás pár tipů. Budeme rádi, když se podělíte o své zkušenosti, který prostředek se Vám nejvíce osvědčil.
1) Čerstvá citronová šťáva - 1 polévkovou lžíci štávy smíchejte s trochou medu, aplikujte na postižená místa a nechte působit. Aplikujte pravidelně pro lepší výsledky.
2) Ricinový olej - na noc aplikujte malé množství oleje na postižená místa a ráno omyjte
3) Pampeliškové mléko - aplikujte malé množství na skvrny 2 - 3 x denně ( nepoužívejte na obličej)
4) Aloe Vera - čerstvou šťávu z aloe aplikujte na skvrny 2 x denně po dobu 2 měsíců
5) Zeměžluč - Zalijte lžíci nati 1/2 šálku vroucí vody, nechte 10 minut louhovat. Vychlazené užívejte po douškách. Zeměžluč čistí pleť a odstraňuje pigmentové skvrny. Má velmi hořkou chuť.
6) Svízel přítula - hojný "lepivý" plevel - rozsekejte čerstvé listy a aplikujte na postižená místa ( nepoužívejte na obličej)
7) Červený rybíz - vymačkejte šťávu z čerstvých bobulí, přidejte lžičku medu. Vzniklou pastu aplikujte na skvrny 2 x denně. Nechte působit 20 minut a opláchněte vlažnou vodou.
8) Kurkuma - rozmíchejte lžičku mleté kurkumy s trochou mléka až vznikne pasta. Naneste na postižená místa. Po 5-ti minutách vmasirujte krouživými pohyby a nechte zaschnout. Opláchněte vlažnou vodou. Pozor - kurkuma je silné žluté barvivo.
9) Křen - kousek křenu naložte do mléka a nechte ho 1 hodinu louhovat. Vyjměte a masírujte jím postižená místa cca 15 minut.
10) Okurková šťáva - Aplikujte čerstvou okurkovou šťávu na postižené oblasti a nechte působit 60 minut. Opláchněte chladnou vodou.
Ovocné kyseliny obsažené v ovoci jsou přirozeným bělícím prostředkem, můžete tedy vyzkoušet i čerstvé jahody, pomerančovou šťávu a další ovoce.
Naopak pokusy se šťávou z pampelišky nebo s kurkumou, mohou situaci v první chvíli zhoršit. Ty doporučuji vyzkoušet na místa, která nejsou hned viditelná a teprve, pokud se osvědčí, použít metodu i na exponovanější místa.
Žádné komentáře:
Okomentovat