Hledání:

čtvrtek 5. ledna 2017

Novoroční Detox a regenerace jater

Na Nový rok většinou čelíme důsledkům hojnosti během vánočních svátků a bujarých oslav konce roku.

Oboje se podepisuje na stavu našeho organismu včetně jater.  Proto je vhodné zařadit do jídelníčku pokrmy, které pomohou zbavit tělo škodlivin a podpořit ochranu a regeneraci jater.

Hlavními pomocníky jsou - syrová červená řepa jako silný detoxikant a plod ostropestřce mariánského - nejsilnější prostředek k ochraně jater. A když přidáte grapefruit, který pomáhá chránit stěny cév před ukládáním cholesterolu a jejich následným vápenatěním, ulevuje při nadbytku kyseliny močové a pomáhá  tzv. „pročistit krev“. Máte silnou trojku k přípravě očistné přesnídávky.

Oloupanou, středně velkou, bulvu červené řepy nakrájejte na malé kousky a vložte do smoothie makeru nebo mixeru, přidejte 1 oloupaný a na kousky nakrájený grepfruit a polévkovou lžíci mletého plodu ostropestřce mariánského.
Rozmixujte a můžete servírovat. Pokud chcete eliminovat příchuť zemité červené řepy, přidejte jaště lžičku citronové šťávy.

Dopřejte si přesnídávku 1 denně alespoň týden a podpořte tak nejen očistu organismu po vánocích, ale i imunitní systém v nadcházejícím chřipkovém období.


https://www.exherbis.cz/Ex-Herbis-Ostropestrec-plod-mlety-200-g

1 komentář: