Tuřínová polévka
Tuřín je vydatná nízkokalorická zelenina a kromě pečení se dá samozřejmě upravit formou
lehce pikantní polévky.
Na dvě porce budete potřebovat:
1 žlutou cibuli
Čajovou lžičku nastrouhaného zázvoru
Lžičku semínek černé hořčice, pokud nemáte
může být i bílá
Chilli papričky nakrájená na kolečka
Sójová smetana na zjemnění a čerstvá
pažitka na ozdobu a dochucení
Sůl pepř podle chuti
Na oleji nechte zesklovatět cibuli,
přidejte hořčičné semínko a cca po 1 minutě přidejte zázvor a nakonec
nastrouhaný tuřín. Na mírném plameni nechte za stálého míchání tuřín lehce zapražit
, pak podlijte vodou, aby byl tuřín celý ponořený. Přidejte sůl, pepř a duste
na mírném plameni do měkka. Cca 15 - 20 minut.
Když je tuřín měkký, odstavte a rozmixujte
ponorným mixérem do hladká. Přidejte nakrájenou chilli papričku. Můžete zjemnit
trochou sojové smetany. Dosolte podle chuti a ozdobte čerstvou pažitkou.
Tuřínové lupínky
Rychlá přesnídávka nebo zdravá příloha.
Budete potřebovat :
Olivový olej, javorový sirup nebo kvalitní
med, stroužek česneku a sůl.
3 - 4 lžíce olivového smíchejte se lžící
javorového sirupu nebo kvalitního medu a stroužky prolisovaného česneku.
Pokud máte troubu s funkcí Crisp pečte cca
10 minut. Jinak na grilu 15 - 20 minut.
Když je tuřín upečený, osolte a podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat