Hledání:

čtvrtek 9. dubna 2015

Tuřínové inspirace



Tuřínová polévka


Tuřín je vydatná nízkokalorická zelenina a  kromě pečení se dá samozřejmě upravit formou lehce pikantní polévky.
Na dvě porce budete potřebovat:
1/2 středně velké bulvy Tuřín nastrouhané na hrubším struhadle
1 žlutou cibuli
Čajovou lžičku nastrouhaného zázvoru
Lžičku semínek černé hořčice, pokud nemáte může být i bílá
Chilli papričky nakrájená na kolečka
Sójová smetana na zjemnění a čerstvá pažitka na ozdobu a dochucení
Sůl pepř podle chuti
Na oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte hořčičné semínko a cca po 1 minutě přidejte zázvor a nakonec nastrouhaný tuřín. Na mírném plameni nechte za stálého míchání tuřín lehce zapražit , pak podlijte vodou, aby byl tuřín celý ponořený. Přidejte sůl, pepř a duste na mírném plameni do měkka. Cca 15 - 20 minut.
Když je tuřín měkký, odstavte a rozmixujte ponorným mixérem do hladká. Přidejte nakrájenou chilli papričku. Můžete zjemnit trochou sojové smetany. Dosolte podle chuti a ozdobte čerstvou pažitkou.


Tuřínové lupínky


Rychlá přesnídávka nebo zdravá příloha.
Budete potřebovat :
Čerstvý tuřín, oloupaný a nakrájený na tenké plátky přibližně 3 X 5 cm
Olivový olej, javorový sirup nebo kvalitní med, stroužek česneku a sůl.
  
3 - 4 lžíce olivového smíchejte se lžící javorového sirupu nebo kvalitního medu a stroužky prolisovaného česneku.
Plátky tuřínu obalte v marinádě a rozložte na pečící papír.
Pokud máte troubu s funkcí Crisp pečte cca 10 minut. Jinak na grilu 15 - 20 minut.
Když je tuřín upečený, osolte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat