Nastala doba dozrávávání bobulovitého ovoce a tak je nejvhodnější čas na přípravu trochu netradičních lívanců. Lívance se většinou připravují jako neutrální podklad k různým džemům, javorovému sirupu nebo skořici. Ne tak tyto.
Na 2 porce budete potřebovat:
1/2 hrnku hladké mouky + 1 lžíce kokosové mouky nebo 1 celý hrnek hladké mouky
2 lžíce cukru
1 celé vejce
lžička jedlé sody
špetka soli
cca hrnek mléka ( podle použité mouky je množství nutné přizpůsobit, aby těsto mělo hladkou a středně hustou konzistenci)
1/2 hrnku čerstvých na hrubo pokrájených malino-ostružin.
Lívancové těsto připravíme obvyklým způsobem a na závěr vmícháme pokrájené maliny nebo ostružiny - vhodnější jsou kyselejší druhy. A smažíme na rozpálené pánvi po obou stranách.
Lívance můžeme konzumovat teplé i studené, buď samotné nebo s trochou zakysané smetany nebo šlehačky.
Žádné komentáře:
Okomentovat