Hledání:

pondělí 29. června 2015

Pikantní bazalkové pesto



bazalka

Na přípravu této tradiční středomořské pochoutky, bez které se neobejdou těstoviny, nebo například Capresse salát, existuje jistě mnoho receptů. Náš recept je trochu odlehčený a mírně pikantní.

bazalkové pestoNa dvě malé skleničky budete potřebovat:
cca 2 hrnky čerstvých lístků bazalky
2 stroužky propasírovaného česneku
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
1 dcl silného suchého červeného vína
1 dcl konopného oleje lisovaného za studena
Špetka soli

Všechny ingredience dejte do sekáčku nebo mixeru a rozmixujte do hladka. Pesto je určeno k přímé konzumaci, ale pokud ho naplníte do vypařených skleniček a navrch dáte lžičku libovolného alkoholu, můžete ho na pár týdnů uskladnit v ledničce.

1 komentář: