Hledání:

čtvrtek 5. května 2016

Mumio - Slzy hor | exherbis.cz

Mumio
Látka používaná v tradiční medicíně od Ruska přes Indii až po Čínu , po celá staletí, jako elixír mládí a přípravek podporující komplexně zdraví a regeneraci, je opředena závojem tajemtví, protože do dnešních dnů se ještě nepodařilo badatelům jasně identifikovat její původ.

Některé teorie uvádí, že se jedná o látku vzniklou dlouholetou degradací rostliných látek bohatých na pryskyřice a latex. Jiné, že se jedná o produkt, který vzniká rozrušováním skal mechy a játrovkami, což jsou velmi staré organismy, podobné mechům, které pochází pravděpodobně z devonu a za téměř 390 miliónů let se mnoho nezměnili. Bez ohledu na to, která teorie je ta pravá, jsou jasné dvě věci. Mumio, jako přírodní produkt, má rozličné složení, podle místa svého původu a jak prokázaly rozličné studie, opravdu funguje.

Jeho přínos se projevuje hlavně při fytoterapii:
MumioDiabetes - klinické studie prokázaly, že užívání Mumia  na snižování hladiny cukru v krvi, je v dokonce účinnější, než některé konvenční léky (Metformin) a jeho užíváně společně s léky obsahujícími Glybenclamid zvyšuje účinek této látky a tako kombinace je efektivnější než užití samotného Mumia nebo samotného Glybenclamidu [1]

Vysoká hladina cholesterolu v krvi - Mumio snižuje celkovou hladinu lipidů v krvi, za současného zvyšování HDL - tzv. "hodného" cholesterolu. A jeho podávání je vhodné u osob s poruchou metabolismu tuků  a zvýšenou hladinou Triglyceridů

Dále bylo prokázáno, že Mumio je prospěšné v prevenci vzniku žaludečních a  dvanácterníkových vředů, zvláště způsobených působením aspirinu apod.

Mumio zvyšuje hladinu Dopaminu a tím dochází ke zklidnění, zmírnění úzkostných stavů a stresu. Současně také zlepšuje kognitivní funkce , zvláště schopnost učení a zapamatování.

V Rusku bylo prokázáno, že Mumio působí dobře i na potíže s prostatou, zvláště při mírné benigní prostatické hyperplazii.

Přes všehny pozitivní účinky, se Mumio nedoporučuje osobám trpícím Dnou a dalšími nemocemi souvisejícími se zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi, neboť ta je obvykle v Mumiu obsažena.

https://www.exherbis.cz/Ex-Herbis-Anticholesterol-100-g




[1] Trivedi,N. - Mazumdar, B.et al. (2004) Effect of shilajit on blood glucose and lipid profil in alloxan-induced diabetic rats - Indian Journal of Pharmacology, 36(6): 373-376

Žádné komentáře:

Okomentovat