Tulsi krom mnoha léčivých a magických účinků, má své místo i v kuchyni.
Zlepšuje trávení a pomáhá při vstřebávání živin z potravy nebo jiných bylin, proto se tato aromatická bylina hodí jak do směsi koření na "Chai masala" , tak i do většiny zeleninových i masových pokrmů, jako plus benefit k osobitému aroma a jemné chuti získáme energii těla a zklidnění mysli.
Nejjednodušší je přidat špetku Tulsi do čaje nebo ovocného či zeleninového koktejlu.
Jako inspiraci do kuchyně můžete využít následující recept:
KUŘE na TULSI
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbGCiAq7capKVUnrTOzAT_nejg1tgREENG7se5TSdHmWgHubStlNCfx_FVG5dftK3j07li-M9VYRSOcLWVNed3uRXa_7zMMuxP0tAW2F-IyBdZhpxIw9u0DJFMl1j6IWuhGA7RtKXB6jau/s1600/Tulsi+10g+R.png)
3 lžíce arašídového oleje
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
2 lžíce sójové omáčky
½ šálku nakrájených čerstvých hub
1 lžíce Tulsi - koření
Ve Woku rozpalte olej. Přidejte česnek, když začne zlátnout, přidáme kuřecí maso a zprudka orestujeme.
Přidejte houby a několik minut restujte.
Přidejte sójovou omáčku podle chuti.
Vmíchejte Tulsi, snižte teplotu, přikryjte a duste zvolna 5 minut.
Podle chuti přisolte a podávejte s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat